Bayramda hazır tatlı alan pişman olur! Kekli baklava tarifi tadıyla mest ediyor

Bayramda tatlınızı dışarıdan almaya son. Tatlı sevenlerin yeni gözdesi olan kekli baklava tarifi, yeni iç malzemeli ile oldukça dikkat çekiyor. Misafirlerinizin de severek tüketeceği kekli baklava çıtır çıtır dışı, yoğun iç malzemesi ile damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. İşte bayramda hazır tatlı alanları pişman edecek kekli baklava tarifi.

Bayram günlerinde evlere gelen misafire tatlı ikram etmek adettir. Birkaç gün öncesinden yapılmaya başlanan tatlılar, bayram günü şerbetin dökülmesiyle lezzetlendirilir. Severek tüketilen bayram tatlıları farklı şekillerle sofraları donatır. Konulduğu anda dikkat çeken şerbetli tatlılara şimdi de bir yenisini ekliyoruz. İç malzemesi ve yapılışıyla diğer baklavalardan farklı olan "kekli baklava tatlısı", şerbetli tatlı sevmeyenleri bile sevdirecek türden. Eğer sizde bayram için farklı bir şerbetli tatlı arayışındaysanız kekli baklava tarifi sizin için biçilmiş bir lezzet oluyor. Peki kekli baklava tatlısı nasıl yapılır?

KEKLİ BAKLAVA TATLISI TARİFİ

MALZEMELER

12 adet baklavalık yufka

KEKİ İÇİN:

4 adet yumurta
Yarım çay bardağı şeker
1,5 çay bardağı un
Yarım çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı dövülmüş ceviz

ŞERBETİ İÇİN:

4 su bardağı şeker
800 m su bardağı su 
4 damla limon suyu

ARA KATLAR İÇİN:

Yarım çay bardağı sıvı yağ 
100 gram eritilmiş tereyağı

YAPILIŞ

İlk olarak şerbet için şeker ve suyu bir tencereye alıp karıştırın. Kaynamaya başlayan şerbete limon suyunu ilave edin. 5-10 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın.

Keki için derin bir kabın içerisinde yumurta ve şekerleri çırpın. Daha sonra un, irmik, kabartma tozu, vanilya ve dövülmüş cevizi ekleyip karıştırın.

Fırın tepsisini yağlayın ve üzerine 6 kat baklavalık yufka serin.

Yufkaların arasına eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımından sürün.

Son katın üzerine kek hamurunu yayın.

Keki, aralarına tereyağı sürerek geri kalan baklavalık yufkalarla kaplayın. 

En son olarak baklavalık şeklinde dilimleyin.

Önceden ısıtılmış 170 °C fırında, alt üst fansız ayarda 45 dakika pişirin.

Baklavayı fırından çıkarınca soğuk şerbeti hemen dökün.

Afiyet olsun...

 

 

 

 

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0