Vişneli badem şekerine ilgi büyük! Sadece o ilde üretiliyor

Elazığ’da badem şekeri ustası ve işverenin ortaklaşa ürettiği vişneli badem şekeri Türkiye’de sadece Elazığ’da yapılırken ürün vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.

Elazığ’da yöresel ürünler satan bir işletmede çalışan badem şekeri ustası ve işletme sahibi, vişneli dondurmadan esinlenerek vişneli badem şekeri üretmeye karar verdi. Elazığ’da üretilen vişne ile kentte beyaz altın olarak bilinen badem şekerini karıştıran ustalar, yeni bir damak zevki keşfetti.

İlk etapta az bir şekilde yaparak vatandaşlara ikram edilen vişneli badem şekeri için, halkın güzel tepkilerinin ardından patent başvurusunda bulunuldu. Patenti Elazığ’da olan ve Türkiye’de sadece burada üretilen vişneli badem şekeri, yurt dışından ve farklı şehirlerden gelenlerin lezzet durakları arasında yerini aldı.

İşletme sahibi, patenti kendilerinde olan vişneli badem şekerini Türkiye başta olmak üzere tüm dünyaya tanıtmak için çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

ETİKETLER

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0