Lezzeti sınırları aşıyor! Tokat kebabı tadıyla damak çatlatıyor

300 yıllık geçmişi olan ve lezzetiyle sınırları aşarak yurt dışına kadar açılan Tokat kebabı, tadı ve görüntüsüyle damak çatlatıyor. Yoğun bir talep oluşan Tokat kebabını yiyenler müdavimi oluyor.

Tokat'ın geleneksel lezzetlerinden biri olan "Tokat kebabı" hem yerli hem de yabancı turistlerin yoğun ilgisini çekiyor. Tokat kebabı, sadece damaklarda bıraktığı lezzetle değil, aynı zamanda Tokat'ın kültürel zenginliğine ve gastronomi turizmine yaptığı katkılarla da öne çıkıyor. 

Yurt içi ve yurt dışından gelen birçok turist, bu özel lezzeti tatmak için Tokat'ı ziyaret ediyor. Kebap, şehrin tanıtımında ve ekonomisine olan katkısıyla da önemli bir rol oynuyor.Tokat'ta yaşayan 25 yaşındaki Nergis Aydın, bulaşıkçı olarak başladığı iş hayatına Tokat kebabını kentte yapabilen tek kadın olarak devam ediyor.

Kebap ustası Aydın, "Tokat kebabı hazırlık ve pişirme süresi 30 dakika sürüyor. Kebabın özellikleri arasında Tokat'ın sebzeleri, Tokat'ımızın Karayaka kuzusunun özel ocakta pişmesi bulunuyor...

 Tokat kebabı odun ateşinde dik bir şekilde pişiyor. Bütün sebzelerin, etin yağı ve suyu aşağı haznemizde birikiyor. O da Tokat kebabına ayrı bir lezzet katıyor" ifadelerini kullandı.

Araba yolu olmayan Orta Çağ köyü: Giethoorn

İLİŞKİLİ HABER

Araba yolu olmayan Orta Çağ köyü: Giethoorn
Neva vazgeçmiyor! Esaret 367. bölüm fragmanı yayında

İLİŞKİLİ HABER

Neva vazgeçmiyor! Esaret 367. bölüm fragmanı yayında
Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 1

hıdır diker 3 ay önce

ben bir tokatlı olarak yemiyorum iyi yapamıyorlar et hiç pişmiyor boşuna para vermeyin en iyisi adana kebabı kaç kere yedim etler lastik gibi çiğneyemiyorsun ve atıyorsun .