Bu kek ağızda eriyip gidiyor! Rekor kıran yaz keki tarifi

Yumuşak, ağızda eriyip giden bir kek tarifi arayışındaysanız son zamanların rekor kıran kek tarifini sizler için aşağıya bırakıyoruz.

Misafirlere, canımız çektiğinde çayın yanına yakışan lezzetlerden biri de hiç şüphesiz kek tarifleri oluyor. Yumuşak, ağızda eriyip giden bir kek tarifi ise hepimizin bulmakta zorlandığı tarifler arasında yer alıyor. Artık kek tarifi aramaya son vereceğiniz bir kek tarifi ile karşınızdayız. Oldukça lezzetli ve tam yaz ayı için ideal olan kek tarifini yemeye doyamayacaksınız. Misafirleriniz yanına ya da çay saatinde rahatlıkla yapacağınız yaz kek tarifini sizler için aşağıya bırakıyoruz. Şimdiden den afiyet olsun.

Nefis lezzetli kek tarifi arayanlar buraya! Kakao tozlu çikolatalı ağlayan kek nasıl yapılır? İLİŞKİLİ HABERNefis lezzetli kek tarifi arayanlar buraya! Kakao tozlu çikolatalı ağlayan kek nasıl yapılır?

YAZ KEKİ TARİFİ:

MALZEMELER

4 yumurta
1 bardak şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
2 su bardağı un
Yarım su bardağından biraz fazla nişasta
Kabartma tozu
Vanilya
Meyve olarak kiraz kayısı ya da dilediğiniz yaz meyvelerinden biri

Üzeri için;
2 yemek kaşığı katı halde tereyağı, 4 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı pudra şekeri hepsini yoğurmadan parçacık olacak şekilde karıştırın. ( en son kekin üzerine döküyoruz)

YAPILIŞI

İlk olarak yumurta ve şeker beyazlaşana kadar iyice çırpın. Daha sonra sıvı malzemeleri yavaş yavaş ekleyin.

Kuru malzemeleri eleyerek ekleyin ve yavaş yavaş karıştırın.

Tepsiye karışımı döktükten sonra üzerine meyveleri güzelce yerleştirin.

En üst katmana kırıntıları serpin.

170 derece önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin.

Afiyet olsun...

 

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0