Salatalık karides mezesi nasıl yapılır? Çok kolay tarif

Hızlı tüketilemeyen ve dolapta kalarak bozulan yiyecekler için her geçen gün yeni bilgiler gün yüzüne çıkıyor. Bunlardan biride salatalık için çıkan bir yöntem. Sizde salatalıklarınızın çabuk bozulmasından ya da pörsümesinden şikayetçiyseniz bu yönteme çok şaşıracaksınız.

Sofralarda sıklıkla bulundurduğumuz salatalıklar belki de yemesi en keyifli sebzelerden biridir. Sağlığa da birçok faydası bulunan salatalıkların en muzdarip olduğumuz konusu ise dolapta çabuk ve hızlı bir şekilde bozulup pörsümesidir. Sizlere vereceğimiz bu şahane yöntemle artık salatalıklarınız oldukça taze kalacak. Bu saya de salata ile yapacağınız tarifler daha lezzetli olacak. Hadi gelin ilk önce "salatalıklarınızın buzdolabında bozulmaması için nasıl bir yöntem uygulamalısınız" bunu gösterelim. Daha sonrada size salatalıkla yapacağınız şahane bir tarif verelim.

SALATALIKLARIN BOZULMAMASI İÇİN YÖNTEM

Sizde bu durumdan şikayetçiyseniz bu yöntemi mutlaka deneyin. Salatalıklarınızı buzdolabında sade bir şekilde koymak yerine bir suyun içerisinde muhafaza ederek saklayın. Göreceksiniz ki salatalıklarınız hem uzun ömürlü hem de ilk gün ki gibi taze kalacak.

 

SALATALIK KARİDES MEZE

Kolay ve pratik aynı zamanda yaz içinde uygun olan salatalık karides mezesini yemeye doyamayacaksınız. Kavrulmuş bir karides altına otlu krem peyniri ve taze salatalık dilimleri. Hadi gelin salatalık karides mezesi nasıl yapılır bir göz atalım.

Salatalıklı karides mezesi

Salatalıklı karides mezesi

SALATALIK KARİDES MEZESİ TARİFİ:

MALZEMELER

Salatalık
Karides (kuyruklu olmayan soyulmuş karides kulanın)
Krem peynir
Dereotu
Limon kabuğu
Zeytinyağı

YAPILIŞI

Salatalıkları 2-3 parmak kalınlığında yuvarlak dilimlere ayırın.

Daha sonra krem peynirini ince ince doğradığınız dereotu ile birleştirin. Ve biraz limon kabuğu rendeleyin.

Daha sonra ayıklanmış ve pişmeye hazır karidesleri yapışmaz bir tavada 1-2 dakika mühürleyin.

Pişen karidesleri bir tabağa alında soğumasını bekleyin.

Salatalıkların üzerine ilk olarak krem peyniri daha sonra karidesleri ve üzerine bir kaç dilediğiniz baharatı ilave edin.

Afiyet olsun...

Salatalıkların bozulmaması için nasıl saklanır? Buzdolabındaki salatalıkların çürümesi için...

İLİŞKİLİ HABER

Salatalıkların bozulmaması için nasıl saklanır? Buzdolabındaki salatalıkların çürümesi için...
Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0