Sivas'ın meşhur mücrim tarifi nasıl yapılır? Çayın yanında ikram edilecek mücrim tarifi

Çay saatlerinizi lezzetlendirecek aynı zamanda kahvaltı sofralarınıza değişiklik kazandıracak muhteşem bir tarifle karşınızdayız. Sivas yöresine ait maydanozla yapılan mücrim tarifi adeta pankek sevenleri kıskandıracak. Peki mücrim nasıl yapılır?

Özellikle kahvaltılarda tercih edilen pankek yumuşacık dokusu ve yan ürünlerle uyumuyla birçok kişinin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Bugün sizlere pankeki kıskandıracak sadece sabah kahvaltılarında değil aynı zamanda akşam acıktığınızda atıştırma olarak yiyebileceğiniz muhteşem mücrim tarifini veriyoruz. Sivas’ta çayın yanına misafirler için yapılan mücrim yaparken dilediğiniz peyniri kullanabilirsiniz. Ancak tarifin orijinalinde lor peyniriyle yapılıyor. Az malzemeli ve ekonomik olmasıyla da çok beğeneceğiniz mücrim tarifi haberimizin detaylarında.

mücrim

mücrim

En kolay ve en güzel akıtma nasıl yapılır? İLİŞKİLİ HABEREn kolay ve en güzel akıtma nasıl yapılır?

MÜCRİM TARİFİ:

MALZEMELER

3 adet yumurta
3 tepeleme yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı lor peyniri ya da istediğiniz bir peynir
Çeyrek demet maydanoz
Tuz
2 tatlı kaşığı tereyağ

YAPILIŞI

Maydanozları yıkayın ince bir şekilde kıyın ve sonrasında geniş bir kase içerisinde yumurtaları, unu, lor peyniri ve tuzu karıştırın.

Koyu akışkan bir kıvamı yakalayana kadar güzelce karıştırın.

Harcınız çok koyu olursa 1-2 yemek kaşığı su ilave edebilirsiniz. Geniş bir tavayı kısık ateşte ısıtın ve az miktarda tereyağı ekleyin.  Kalan yağı tava kurudukça ilave edebilirsiniz.

Tavaya bir yemek kaşığı dolusu yaptığınız harçtan koyun ve kaşığın arkası ile bastırarak yayın. Tava dolana kadar bu işleme devam edin

Taban yüzeyleri kızaran mücrimleri spatula ile çevirin ve diğer yüzeylerde renk alana pişirin.

Afiyet olsun...

Kiraz nasıl kurutulur? Kirazı güneşte kurutma yöntemleri! Kiraz kurusu nasıl yapılır

İLİŞKİLİ HABER

Kiraz nasıl kurutulur? Kirazı güneşte kurutma yöntemleri! Kiraz kurusu nasıl yapılır
Emzirirken kilo nasıl verilir? Emzirme döneminde kilo vermenin 12 adımı

İLİŞKİLİ HABER

Emzirirken kilo nasıl verilir? Emzirme döneminde kilo vermenin 12 adımı
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0