Meksika usulü tostada nedir ve nasıl yapılır? Tostada tarifi

Meksika sokak yemekleri, dünya çapında pek çok kişinin damak zevkini fetheden, renkli ve çeşitli bir lezzet şölenidir. Meksika’nın canlı sokaklarında, her köşe başında olan 'Tostada' tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Meksika usulü tostada nedir ve nasıl yapılır?

Meksika sokak lezzetleri, zengin kültürünün ve tarihi geçmişinin bir yansıması olarak, yerel halkın günlük yaşamında vazgeçilmez bir yer tutar. Burada, sıcak tortilla üzerine serpiştirilmiş taze malzemelerle hazırlanan taco’dan, şeker ve tarçınla kaplanmış, dışı çıtır içi yumuşak churros’a kadar herkesin damak tadına uygun lezzetler bulabilirsiniz. Tostada da, Meksika ve Güney Amerika'nın diğer bölgelerinde kızartılmış malzeme ile hazırlanan çeşitli yöresel yemeklerdir. İspanyolcada "kızartılmış" anlamına gelen tostada, genellikle kızartılmış düz veya kase şeklinde bir tortilla anlamına gelir.  Genellikle fasulye, marul, domates, rendelenmiş peynir ve salsa gibi dolgularla zenginleştirilir. Her lokmada, malzemelerin taze ve canlı tatlarının birleşimi, Meksika’nın renkli mutfağını damaklarınızda canlandırır. Gelin birlikte tostada tarifini inceleyelim...

TOSTADA

TOSTADA

TOSTADA TARİFİ:

MALZEMELER

On adet tortilla veya küçük yuvarlaklar hâlinde kesilmiş lavaş
Bir konserve kutusu Meksika fasülyesi
Bir kilo dana kıyma
Bir adet küçük boy soğan
Bir yemek kaşığı acı kırmızı biber
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı sarımsak tozu
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kekik
Yarım marul
Bir adet avokado
Sour cream veya kese yoğurdu
Salsa sosu

TOSTADA

TOSTADA

YAPILIŞI

On adet tortilla veya kesilmiş lavaşları fırında ısıtın ve sert bir kabuk hâline gelmesini sağlayın. (Arzu ederseniz marketlerde hazır satılan Tostada kabuklarından satın alabilirsiniz.)

Bir tavaya birkaç damla zeytinyağı ekleyin ve bir kilo kıymayı üzerine ekleyin.

Kıymanın rengi dönene kadar pişirin.

Kıymanın üzerine ince ince doğranmış bir küçük boy soğanı ekleyin ve sotelemeye devam edin.

TOSTADA

TOSTADA

Kıymanın üzerine acı kırmızı biber, kimyon, tuz, karabiber, kekik, sarımsak tozu ve pul biberi ekleyin ve birkaç dakika daha soteleyin.

Daha sonra üzerine bir konserve kutusu Meksika fasülyesini ekleyerek orta ateşte pişirmeye devam edin.

Tostadaların üzerine kıyma sosu, sour cream veya kese yoğurdu, ince ince doğranmış marul, küp küp kesilmiş avokado ve salsa sosunu ekleyerek sıcak bir şekilde servis edin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0