Asırlardan günümüze gelen lezzet! Gaziantep'in yöresel lohusa kuymağı nasıl yapılır?

Gastronomi denilince akla ilk gelen şehirlerden biri olan ve mutfağında binbir ceşit lezzete yer verilen Gaziantep'in yöresel lezzeti olan lohusa kuymağı tarifini sizler için hazırladık. Lohusa kuymağının tarifini hazırlarken bu lezzetin püf noktalarını da es geçmedik. Hadi gelin bin yılları bir kaseye sığdıran lohusa kuymağı tarifine bakalım.

Kelimenin tam anlamıyla bir lezzet mutfağı olan Gaziantep; güneşten, topraktan ve tarihten aldığı tüm izleri mutfağına taşıyor. Başlangıç menülerinden, şerbetli tatlılarına kadar kendine özgü olan çok sayıda lezzeti bulunan Gaziantep, Türk mutfağında oldukça  önemli bir yere sahip. Biz de bugün sizlere mutfağının lezzetiyle dünyanın dört bir yanına nam salan Gaziantep'in yöresel lezzeti olan lohusa kuymağı tarifini vereceğiz. Tadı, sağlığa olan faydası ve masrafsız malzemeleriyle deneyip tatmanız gereken bu lezzete mutfağında kesinlikle yer vermelisiniz.

LOHUSA  KUYMAĞININ PÜF NOKTASI

Sizler için uzmandan aldığımız tarif ile pişireceğiniz lohusa kuymağı, lohusa hanımların rahminin çabuk toparlanması ve sütünün artması için yapılan oldukça önemli bir yemektir. Lohusa kuymağı yapılırken dikkat edilecek kilit noktayı Gaziantep USEM AKADEMİ  şefi işte şöyle açıklıyor: "Lohusa kuymağı yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri tereyağının ayranının alınmış halini yani sade yağını kullanmamız gerekli."

Siz de bu tarifi denemek istiyorsanız hadi gelin Gaziantep'in yöresel lezzeti lohusa kuymağı nasıl yapılır birlikte bakalım.

LOHUSA KUYMAĞI TARİFİ

MALZEMELER

1 su bardağı un
3 su bardağı su
3 yemek kaşığı tereyağ (sade yağ)
1 su bardağı şeker

YAPILIŞI

3 su bardağı suyu ve şekeri kaynamaya alın.

Daha sonra sade yağda unu kavurun.

Şekerli suyu unlu harca yavaş yavaş ilave ederken bir yandan da karıştırmaya devam edin.

Ardından kaselere koyun.

Soğuk ya da sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Ihlamuru demlerken yapılan hata zehre dönüştürüyor! Ihlamuru sakın böyle demlemeyin!

İLİŞKİLİ HABER

Ihlamuru demlerken yapılan hata zehre dönüştürüyor! Ihlamuru sakın böyle demlemeyin!
1 gecede göbek yağlarını eriten detoks tarifi! Bir bardak içmek yetiyor

İLİŞKİLİ HABER

1 gecede göbek yağlarını eriten detoks tarifi! Bir bardak içmek yetiyor
Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0