"Adana kebabına limon sıkılır mı?" tartışmasına son nokta!

Adana kebabına limon sıkılır mı sıkılmaz mı tartışması Türkiye'de tartışma konularında başı çekiyor. Bazı insanlar Adana kebabına limon sıkmayı tercih ederken bazıları ise etin lezzetini kaçırdığını düşünüyor. Bu tartışmaya son noktayı kebapçı Yaşar Aydın koyuyor.

Türkiye'de en sık tercih edilen kültürel yemeklerden biri olan "kebap" yapıldığı yere ve bölgeye göre farklılıklar gösteriyor. Fakat herkes aynı payda da tartışmaya giriyor.  Özellikle Adana kebabı için geçerli olan "Adana kebabına limon sıkılır mı sıkılmaz mı?" tartışması, sosyal medyada ara ara gündem haline geliyor. Bu tartışmaya dahil olan ve kentte uzun yılladır kebapçılık yapan Yaşar Aydın, son noktayı koydu.

"ETE SADECE TUZ ATARSIN"

Aydın, "Her işin kendine göre uzmanı, ustası vardır. Her işin ustasına saygı göstermeli, herkes kendi bildiği daldan konuşmalı. Kebaba limon sen istersen sıkarsın istemezsen sıkmazsın. Kebaba limon sıkmak doğru bir şey değil. Limon salataya sıkılır, aslında ete baharat dahi konulmaz. Eti terbiye yaparsan o terbiyenin kullandığı baharatların tadını alırsın. Ete sadece tuz atarsan sadece etin tadını alırsın." dedi.

"HERKESİN DAMAK TADI FARKLIDIR"

Aydın, "Ete limon sıkarsan onun tadını alırsın veya turunç sıkarsan, turuncun tadını alırsın. Ete sıkarsan güzel olmaz. Balığa sıkılıyor ama ete neden sıkılsın? Et sıcak yenir, limon sıkarsan et soğur. Herkesin damak tadı farklıdır, limon sıkanlara da sıkmayanlara da saygı duyuyorum." sözlerine yer verdi.

5-8 Ekim 2024 şok aktüel ürünler kataloğu! ŞOK'a Helly Hansen mont geliyor

İLİŞKİLİ HABER

5-8 Ekim 2024 şok aktüel ürünler kataloğu! ŞOK'a Helly Hansen mont geliyor
Ekonomik krizde Bakanlıktan tasarruf tedbirleri! Yemek ve business class geri geldi

İLİŞKİLİ HABER

Ekonomik krizde Bakanlıktan tasarruf tedbirleri! Yemek ve business class geri geldi
Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0