En büyük tehlike lahmacun! Hileli lahmacun nasıl anlaşılır?

Son günlerde çıkan ‘domuz eti’ ya da ‘tek tırnaklı eti’ haberlerinden sonra bir haber de lahmacundan geldi. Bakanlığın listelerinde en çok hile yapılan ürün lahmacun olarak öne çıkarken, uzmanlar, belirli bir fiyatın altında satılan lahmacunlarda yüksek ihtimalle tağşiş yapıldığını söyleyerek, olması gereken fiyatı açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın taklit ve tağşiş yapan firmaları açıklamasıyla gıdada yapılan hileler mide bulandırdı. Bazı firmaların kırmızı ete tavuk ve at eti karıştırdığı ortaya çıktı. Köfteci Yusuf'un ürünlerinde ise "domuz eti" tespit edilmesi gündemi sarstı. Domuz eti skandallarının ardından listede dikkat çeken bir detay yer aldı. En çok hilenin herkes tarafından yenilen lahmacunda yapıldığı görüldü. 

Bakanlığın açıkladığı firmalara bakıldığında, gıda usulsüzlüğünün en çok lahmacunda yapıldığı görülüyor.

Vatandaşlar, güvenli şekilde üretilen sağlıklı gıdaya nasıl ulaşabileceklerini düşünürken, ustalar gerçek et kullanılarak yapılan bir lahmacunun en az 50-60 TL bandında olması gerektiğini, daha ucuza satılanların usulsüz şekilde üretildiğini vurguluyor.

PEKİ LAHMACUNUN FİYATI NE KADAR OLMALI? HİLELİ LAHMACUN NASIL ANLAŞILIR?

"100 TL'NİN ALTINDA LAHMACUN SATILAMAZ"

Güven konusunda en büyük sıkıntının yaşandığı yiyecek lahmacun. Çünkü hile çok kolay bir şekilde yapılabiliyor. Bol baharat basıp ucuza mal ediyorlar. Lahmacunun görünüşünden kalitesini anlamak pek mümkün değil. Ancak fiyatı düştükçe akıllardaki soru işareti artıyor.

LAHMACUN

LAHMACUN

Avcılar'da bir ustaya 'Lahmacunun fiyatı ne kadar?' diye soruldu. Usta ise, "Günümüz şartlarında 70 TL" dedi.

Bir başka usta ise "lahmacuna soya sosu koyan var, sakatat koyan var ve lahmacunun fiyatı 100 TL'nin altında olamaz, imkansız" dedi. Usta, "İşçiliğe göre, kiriğe göre %10 otomatik olarak devlet bizden alıyor. Vergisini düzgün ödeyen esnaf 100 TL'nin altında lahmacun satamaz" dedi.

BAHRATLARA DİKKAT: 

Lahmacun, içine eklenen bol baharat, soya sosu ve tavuk taşlık gibi ürünler sayesinde müşterinin sahteciliği fark etmesinin en zor olduğu yiyeceklerden biri. 

Kıyma katılmadan, sanki et varmış gibi bir lezzet elde edilmesi bu yöntemlerle sağlanabiliyor. Bu durum, tüketicilerin gerçek et kullanılıp kullanılmadığını anlamasını oldukça zorlaştırıyor.

Domuz eti nasıl ayırt edilir? Domuz eti nasıl anlaşılır?

İLİŞKİLİ HABER

Domuz eti nasıl ayırt edilir? Domuz eti nasıl anlaşılır?
Köfteci Yusuf'un sahibi kim ve Köfteci Yusuf kapatılacak mı? Yusuf Akkaş kimdir, kaç yaşında?

İLİŞKİLİ HABER

Köfteci Yusuf'un sahibi kim ve Köfteci Yusuf kapatılacak mı? Yusuf Akkaş kimdir, kaç yaşında?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0