Gaziantep'in kış aylarında en çok tercih edilen lezzetlerinden biri olan beyran, besleyici özelliği ve doğal antibiyotik etkisiyle grip ve soğuk algınlığına karşı en sık tercih edilen seçeneklerden biri oluyor.
Gaziantep mutfağının kalbi olan ve kış aylarında en sık tercih edilen yemeklerden biri olan beyran, hazırlanışı titizlik ve sabır gerektiren bir lezzet. 12 saat boyunca kaynatılan ve kemik suyunun çeşitli baharatlarla birleşmesiyle meydana gelen beyran, kış aylarında tam bir kalkan görevi görüyor.
"TAM BİR ŞİFA DEPOSU"
Beyranın yapım aşamasını ve yararlarını anlatan Yusuf Pektaş, şunları söyledi:
Beyran çok zahmetli bir yemektir. Kuzunun gerdan kısmından aldığımız eti 12 saat aralıksız kaynatarak yapıyoruz. Et didikleyerek tane tane oluyor, haşlanmış pirinç ve haşlanmış kuzu etini yüksek ateşte bakır tabaklarda pişirip 3 dakikada servis ediyoruz.
Beyran Gaziantep'in doğal antibiyotiğidir. Bütün soğuk algınlıklarına iyi gelir. Tamamen şifa deposudur.
Müşterilerimiz içerisinde kemik suyu, et ve sarımsak bulunan beyranı hava değişiminden dolayı ve doğal antibiyotik olduğundan dolayı son zamanlarda daha çok tüketmeye başladı. Tüketen tüm müşteriler ise çok memnun kaldı.
"SAÇIM YOK AMA SAÇIMIN DİPLERİNDEN ALEV ÇIKTIĞINI GÖRDÜM"
İlk kez Azerbaycan'da tükettiğini ve hastalığına iyi geldiğini söyleyen Selçuk Yavuz, “Azerbaycan'a gittiğimde hastalanmıştım. Arkadaşlarımın tavsiyesi üzerine beyranı tükettim. Saçım yok ama saçımın diplerinden alev çıktığını orada gördüm. Ertesi gün ayaklanıp normal hayatıma geri döndüm” diye konuştu.
BİR YORUM YAPIN 0