Dubai çikolatasından sonra Türkiye'de yeni çılgınlık: Dubai baklavası Edirne'de üretiliyor!

Ünü tüm dünyayı saran meşhur Dubai çikolatası her geçen gün farklı şekillerde karşımızı çıkıyor. Lezzeti dillere destan bu çikolata şimdi de baklavasıyla gündem oldu. Edirne'de 28 yıllık bir baklavacının elinden çıkan "Dubai baklavası" özellikle turistlerin gündeminde yer alıyor. Peki bu meşhur Dubai çikolatasının, baklavası nasıl yapılır hadi gelin bakalım. İşte Dubai baklavası tarifine dair detaylar...

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Son günlerde Dubai çikolatasının popülaritesi, geleneksel tatlıcılara ilham vermeye başladı. Birçok farklı yöntemle yorumlanan Dubai çikolatası şimdi de Edirneli bir baklava ustası tarafından yorumlandı. Trendi yakalayan 28 yıllık baklavacı Halil İbrahim Özer, çikolata, kadayıf ve Antep fıstığını birleştirerek "Dubai baklavası" yaptı.

Dubai baklavası Edirne

Dubai baklavası Edirne

"Dubai Baklavası" adını verdiği bu özel baklavanın kilogramını 800 TL'den müşterilerinin beğenisine sundu. Hem görselliği hem de tadıyla merak edilmeye başlanan Dubai baklavası yabancı turistlerin ilgisini çekmeye başladı.

Halil İbrahim Özer

Halil İbrahim Özer

Evde kolayca yapabileceğiniz Dubai çikolatası: Tam ölçülü eşsiz lezzet!İLİŞKİLİ HABEREvde kolayca yapabileceğiniz Dubai çikolatası: Tam ölçülü eşsiz lezzet!

"ÇİKOLATAYA ORANLA BAKLAVA DAHA LEZZETLİDİR"

Baklavacı Özer, "Bazı dönemlerde farklı tatların lezzetini değiştiriyoruz. Son günlerde Türkiye gündeminde yer alan Dubai çikolatasının baklava şekline dönüştürme çalışmaları yapıyorduk. Dubai çikolatası, içerisinde olan malzemelerin daha fazlası baklavasında var. Çikolataya oranla baklavası daha lezzetlidir. Baklava içerisinde kadayıf, Antep fıstığı içi, fıstık ve şeker vardır. Baklavasını görenlerde şaşırıyor. 'Dubai Baklavası' kilosu 800 TL'den satılıyor. Genellikle yabancı turistlerin büyük ilgisini çekiyor" dedi.

DUBAİ BAKLAVASI TARİFİ

MALZEMELER:

1 paket baklava yufkası
1 paket kavrulmuş kadayıf
1/2 yemek kaşığı Antep fıstığı ezmesi
1 yemek kaşığı tahin
100 gram tereyağı
Yarım çay bardağı zeytinyağı

Şerbeti için;

2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Yarım limon suyu

Dubai baklavası Edirne

Dubai baklavası Edirne

Dubai çikolatası nereden alınır? Dubai çikolatası hangi markette var? İLİŞKİLİ HABERDubai çikolatası nereden alınır? Dubai çikolatası hangi markette var?

YAPILIŞI

Bütün iç malzemesini karıştırın.

Daha sonra yufkanın içerisine yerleştirin ve silindir şeklinde sarın.

Tepsiye dizin. ve fırına verin.

30 dakika 180 derece fırında pişmeye bırakın.

Şerbetini hazırlayın.

Baklavanın üzeri kızardıktan sonra şerbetini dökün.

İsteğe göre üzerine erimiş çikolata dökebilirsiniz.

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0