Şef Mehmet Yalçınkaya'nın öve öve bitiremediği çorba! En büyük ilaç

MasterChef jüri üyesi Mehmet Yalçınkaya, çocukluğundan bu yana tükettiği, hasta olanların mutlaka 2 günde zımba gibi olmak için içmesi gerektiğini vurguladığı kızılcık tarhanası çorbasına övgüler yağdırdı.

MasterChef ile 7’den 70’e pek çok kişinin gönlünde taht kuran Mehmet Yalçınkaya yaptığı bir açıklamada Bolu’ya özgü kızılcık tarhanası çorbasına değindi. Kızılcık tarhanası çorbasına övgüler yağdıran Mehmet Şef, kendi memleketi olan Bolu'da hastalara ilk olarak kızılcık tarhanası çorbası yapıldığını söyledi. Peki, kızılcık tarhanası nasıl elde edilir, çorbası nasıl yapılır? Detaylar haberimizde.

Kirenden kızılcık tarhanası nasıl yapılır? Kızılcık tarhanasından enfes çorba tarifiİLİŞKİLİ HABERKirenden kızılcık tarhanası nasıl yapılır? Kızılcık tarhanasından enfes çorba tarifi

"ÇOCUKLUĞUMDAKİ EN BÜYÜK İLAÇ"

Kızılcık meyvesinden elde edilen kızılcık tarhanası hakkında övgüler yağdıran Mehmet Yalçınkaya şu ifadelere yer verdi:

"Yemek her şeyin şifası aslında. Yani çorbalar var. Mesela bizim Bolu'da kızılcık tarhanası verirler hemen. Ve ne hikmetse bol sarımsaklı kızılcık tarhanası çocukluğumuzdaki en büyük ilaçtır.

Kızılcık meyvesini püre haline getirirler. Daha sonra unla yani aslında normal karıştırılan tarhananın kızılcık meyvesiyle yapılan halidir. Bu kurutulur.

Bolu'da hastalanan herkes hatta Kastamonu'da, Sinop'ta, Karabük'te falan hemen su kaynar, kızılcığı atarsınız. Yağ falan yoktur. Sarımsakla içersiniz ve ne hikmetse 2 güne falan iyileşirsiniz yani.

Yemeğin şifası zaten çorbalar. Yemeklerde de, bitkilerde de, gıdalarda da şifa var ama zaten bu ürünleri bir araya getirdiğinizde çorbayı ne ile bir araya getirirseniz ferahlık veriyor. İçine koyduğunuz sebzeler, et suları vesaireler sizi hep iyileştiriyor."

En iyi el kremi hangisi? Soğuktan kuruyan ellere nemlendirici kremler

İLİŞKİLİ HABER

En iyi el kremi hangisi? Soğuktan kuruyan ellere nemlendirici kremler
Smoothie nasıl yapılır? Bağışıklık artırıcı diyet Smoothie tarifi!

İLİŞKİLİ HABER

Smoothie nasıl yapılır? Bağışıklık artırıcı diyet Smoothie tarifi!
Ramazan ayına vücut nasıl hazırlanır? Canan Karatay'dan sağlıklı ramazan geçirme önerileri

İLİŞKİLİ HABER

Ramazan ayına vücut nasıl hazırlanır? Canan Karatay'dan sağlıklı ramazan geçirme önerileri
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce Haber Editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0